Oudejaarstrekking 2018

Staatsloterij Oudejaarstrekking

De Oudejaarstrekking is ieder jaar aan het eind van Oudejaarsdag rond middernacht. Een spannend moment om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden. Het kan zo maar zijn dat alle uw plannen voor het komende jaar anders worden met een van de mooie geldprijzen uit de oudejaarstrekking staatsloterij. Want als u met het oudejaarslot checken ontdekt dat u een hoofdprijs van € 30 miljoen gewonnen heeft, dan begint uw jaar toch heel anders.

Prijzen oudejaarstrekking

De Staatsloterij Oudejaarstrekking heeft het meest uitgebreide pakket aan prijzen van heel Nederland. De totale prijzenpot bedraagt ruim €67,5 miljoen, dit is gebaseerd op de verwachte verkoop dan de Oudejaarstrekking. De prijzenpot is afhankelijk van de inleg en kan afwijken van het vooraf genoemde bedrag. Naast de geldprijzen zijn er ook ieder jaar speciale prijzen in de oudejaarstrekking zoals bijvoorbeeld auto’s.

Staatsloterij bijzondere trekking

Naast de maandelijkse trekkingen van de loterij op iedere 10e van de maand zijn er speciale feestelijke trekkingen zoals de Oudejaarstrekking en de Koningsdagtrekking. Daarnaast zijn er de 1 juli en 1 oktober trekking. Deze speciale trekkingen hebben een bijzonder prijzenpakket. Op Koningsdag is er de Kroonprijs: elk jaar € 250.000, 20 jaar lang. Op 1 juli en 1 oktober is de speciale prijs zelfs 30 jaar lang € 10.000 elke maand.
De trekkingsuitslag van de speciale trekkingen wordt altijd om 22.00 uur bekend gemaakt. Behalve natuurlijk bij de Oudejaarstrekking. Dan is het spannend tot middernacht!

Kosten oudejaarslot

De oudejaarstrekking staatsloterij heeft een heel oudejaarslot van €30 en een half oudejaarslot van €15. Daarnaast kunt u ook mee spelen met een straatje Oudejaarsloten voor €300. Uw minimale prijs is dan €50. Bij een straatje 1/2 Oudejaarsloten van €150 is uw minimale prijs €25.

Oudejaarslot kopen

U kunt vanaf medio november t/m 31 december begin van de avond uw oudejaarslot kopen, via de website of in de supermarkten of kiosken. Natuurlijk leuk voor uzelf maar ook een spannend cadeau voor de feestdagen. Er zijn voor de Oudejaarstrekking hele en halve (1/2) loten. Een half lot geeft recht op de helft van de prijs. 1/5 Oudejaarsloten zijn niet mogelijk in de oudejaarsloterij. 1/5 Staatsloten zijn er wel bij de trekkingen op de 10e van de maand, de Koningsdagtrekking, de 1 juli trekking en de 1 oktober trekking.

Uitslag oudejaarstrekking 2017

Via de website van de staatsloterij kunt u uw lot van 2017 nog checken. De uitslagen worden daarnaast ook altijd via de vele verkooppunten bekend gemaakt, zowel voor de oudejaarsloterij, de maandelijkse trekkingen als de andere speciale trekkingen. Direct na de trekking worden de uitslagen op de website gepubliceerd. U kunt ook de uitslag van uw oudejaarslot checken via de app van de staatsloterij.